23.2.2012

Rantasaunan muutos ja nuorennus


Harmikseni tästä projektista ei ole ennen kuvia mutta yritän selittää hieman. Tämä on vanha rantasauna ja aitta, joka oli melko epäkäytännöllinen, pieni, pimeä, sokkeloinen ja täynnä ovia. Sauna oli pihalle päin ja pimeä, vieressä kylmä pesuhuone ja aitta järvelle päin. Värimaailma saunassa oli tummentuneet seinät ja lauteet, pesuhuone ja komero / eteinen olivat maalattu kirkkailla väreillä, huone oli enemmänkin varasto kuin aitta. Sukupolven vaihdoksen myötä asiakas tahtoi tilan paremmin käyttöön ja nuorentaa yleisilmettä.

Saunarakennukseen tehtiin uusi ulkovuori ja lisättiin eristeitä. Muokattiin huonejakoa ja seiniä, uusittiin katto, asennettiin jätevesijärjestelmä, tehtiin kunnon pesuhuone ja pyykkihuolto, muutettiin saunan paikkaa ja poistettiin aitta.

Vanhan saunan paikalle tuli pyykkitila ja varaus sisävessalle. Entinen pesuhuone toimii edelleen pesuhuoneena mutta miellyttävämpänä eristyksen jälkeen. Lisään tänne siitäkin kuvan kun joskus saan.


Aitan tilalle tehtiin sauna, eikä näköalasta voi kyllä valittaa vaan sitä pyrittiin vangitsemaan mahdollisimman hyvin asentamalla tuplaikkunat laudetason korkeudelle. Tässä kuva talvella mutta varsinkin kesällä, näköala järvelle riippakoivujen lomasta on taivaallinen!


Muurin vanhat tiilet kaivettiin esiin ja päällystettiin saunasasulla puhtaanapidon kannalta. Kiukaan yläpuolelle kattoon asennettiin rosterilevy ja "automaattinen" löylykauha.

Seinät on maalattu vedenkestävällä maalilla, lauteet, kaiteet ja katto öljytty Liberonilla.

Kiukaassa riittää hyvin löylyä joten laudetaso toimii hyvin myös makuutilana. Istumatilana on irtopenkit joita voi siirtää sopivaan paikkaan.

Patio lasitettiin lattiasta kattoon ja siihen hommattiin lasiliukuovi jotka lisäävät käyttömukavuutta läpi vuoden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti