19.2.2012

Keittiön muutos


5 vuotta vanha keittöhän on jo muutettava, onhan? No on jos tahtoo. Käytännössähän keittiössä ei ollut mitään vikaa muutamaa saranaa lukuunottamatta, mutta tuo lastulevy ei meitä enää niin paljoa kiinnosta ja muutos on aina hyvästä.

Toiseksi meillä on alkanut turhien tavaroiden hävittämisurakka ja huomattiin että meidän keittiö on aivan liian ylimitoitettu meidän uudelle elämäntyylillemme. Kaapit alkoivat ammottaa tyhjyyttään joten niitä jouti pois.


Yksi sunnuntain mieheni kysyi että joko? Vastasin jo! Sitten lähti yläkaapit ja pystykaapit. Loput kaapit jätetään vielä ainakin toistaiseksi paikoilleen koska ihan koko keittiön kattavaan remonttiin ei nyt ole varaa eikä kiinnostustakaan.


30x60 välilaattoja irrottaessa kävi odotetusti, gyprocista irtosi osa laatan mukaan joten oli tehtävä paikka. Seinä maalattiin vedenkestävällä maalilla jottei välitilaan tarvitse laittaa mitään laattoja tms muuta yhtä normaalia / trendikästä. Pesukoneen sivulle tehtiin samanlaisesta liimapuulevystä sivuseinä kun pöydän pintakin on. Lattia oli värjättävä muun lattian väriseksi, ja kattoon täytyi tehdä täytekappale koska korkeiden kaappien takana oli jäänyt pieni pala kattoa laittamatta.

Saarekemallinen aktiivihiilisuodattimella varusetteu liesituuletin meiltä lähtikin jo kuukausi, pari sitten ja tilalle tuli ihana 60-luvun pallolamppu.

Tässä kuva heti remontin jälkeen. Pahoittelut ettei sitä ole stailattu eikä muutenkaan siistitty.

Ruokailuhuoneesta siis siirtyi vanha 1800-luvun kaappi pystykaappien tilalle ja yläkaappien tilalle tuli avohyllyt. Hyllyt on samaa liimapuulevyä kuin pöytätasotkin, kannakkeina Saarenmaan seppien takomat kannakkeet. Tiskipöytä odottaa vielä uusia valoja...



Uskon että monen mielestä alkuperäinen keittiö oli paljon parempi, rauhallisempi ja siistimpi mutta tämä muutoksen jälkeinen on niin paljon enemmän meidän itsemme näköisempi! Lisäksi avohyllyt ovat niin käytännölliset, ihan oikeasti. Ainakin jos astiat on koko ajan käytössä olevia eivätkä vain pölyä kerääviä.

2 kommenttia:

  1. Parempi on tämä uudempi versio!! :D

    VastaaPoista
  2. Mekin tykätään itse tästä enemmän. Seuraava muutos on tosin jo mietittynä... vierivä kivi ei sammaloidu ja jatkuvien muutosten keskellä ei kyllästy!

    VastaaPoista