21.11.2011

Mökki



Yhtenä isona projektina käymme tässä blogissa läpi mökkiämme. Mökkiprojekti on ollut katkolla muutamia vuosia lastenteon ja aikakysymyksen vuoksi mutta nyt siellä on tänä syksynä otettu aimo harppaus eteenpäin. Mökkikehikko on ollut pystyssä siis jo 6 vuotta joten onpa ainakin painunut. Kehikko on suurta haapahirttä, tehty vanhan mallin mukaan sisätiloja myöden. Sinne tulee iso tupakeittiö leivinuuneineen ja 2 makuuhuonetta. Mökkitontilla on lisäksi 2 nukkuma-aittaa, sauna (vielä projekti sekin), paskahuussi ja puuliiteri.

Kuvassa saunaprojekti ja grillikatos

Paikkaa on toistaiseksi rakennettu perinteisin menetelmin käsipeleillä koska tontille ei tule sähköä. Jatkossa varmaankin kompura ja naulaimet tulee olemaan käytössä jo ihan nopeussyistä ettei homma venyisi enempää.

Tämän syksyn hommia tontilla on ollut mökin katon teko jottei kehikko mene pahaksi. Lisäksi sieltä on kaadettu ja harvennettu paljon puita jotta saataisiin pöheikköä siistimmäksi ja hieman asuttavammaksi. Ohessa on tehty 15 mottia polttopuita ja yhden mökin runkotarpeet, ja tuon mökin kattopinnat sahurin kanssa. Kevväällä sitten jatketaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti