21.11.2011

K-tuoli, perinteinen

Perinteinen K-tuoli uutta vailla

Kouluprojektina verhoilukurssilla entisöin anopin vanhan K-tuolin. Tuolin puuosat on melko hyvässä kunnossa, joten pieni lisäpuu on vain tarpeen. Tuolin jouset on jo aikansa eläneet, samoin oikeastaan kaikki muutkin. Vain puuosat on vanhaa.

Tätä se oli syönyt sisäänsä

Tuolin käsinojia puhdistaessa liian kovalla voimalla napsautin sitten toisen poikki. Oli muuten jonniin moinen homma saaha vino ja vinkura käsinoja liimattua kuntoon. Kertaalleen koko hökötys romahtikin. Onneksi olin vielä koululla.

Käsinojan liimausviritys, osa 1


Uudet jouset ja narut pingotettu ostittain jo paikalleen. Puristimet pitää puuosaa kasassa naulojen lyömisen ajaksi.


Tässä jouduin vielä palaamaan vähän taaksepäin ja kursimaan kulmaa kasaan ompelemalla. Tasoittelin heiniä, asettelin vanua ja seuraavaksi pääsen liinaamaan homman kasaan.

Liinattu ja selkänojaankin laitettu jo heinät.


Viimeisin verhoilu ennen päälliskangasta, ohutvanu pehmittämään vielä viimeiset muhkurat jotta kangas näyttäisi mahdollisimman hyvältä.


Tässä vaiheessa vaihtui jo päälliskangaskin värikkäästä perinteisemmäksi joten täytyi vaihtaa vielä jalkojenkin väriä. Samalla sain käydä läpi huonosti tehdyt pohjatyöt uudestaan joten nyt lopputulos on tasainen ja hyvä.


Taakse laitettiin taustapahvi, päälle liimattiin ohutvanu ja sen päälle vasta kangas. Lopputulos on mielestän oikein onnistuntu, värivalinnat meidän kotiimme hyvät.

Sain kipinän tehdä tätä lisää joten kaksi seuraavaa tuolia odottelee jo tekemistään, mutta sitä ennen on monta mielenkiintoista muuta juttua jonossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti