28.11.2012

2 Ympäriverhoiltua nojatuolia


Sain työnalle 2 ympäriverhoiltua nojatuolia toukokuussa.


Niihin piti vaihtaa vain uudet kankaat mutta purettuani ne, soitin asiakkaalle että ei pelkkiä kankaita kannata vaihtaa sillä suuri osa sidoslangoista on poikki joten kankaanvaihto olisi turhaa. Asiakas toivoi että tekisin tuolit sitten kuntoon perusteellisesti. Haukkasin melko suuren palan...
 
  

Työ oli aika rankkaa koska en ollut koskaan tehnyt näin vaativaa työtä aiemmin. Purkuvaiheesta otin paljon kuvia että voinen tarkistaa jälkeenpäin miten mikäkin oli. Oli hauska huomata miten erilailla molemmat tuolit oli tehty ja korjailtu. Taitaa olla niin että jokainen mööpeli on tekijänsä näköinen!



Valkoisen tuolin rungosta löytyi edellisen kankaan vaihtajan leima ja allekirjoitus. 1987 T. Rokka
 

Puuosat oli myös melko karussa kunnossa, mutta onneksi mitään suurempia liimauksia tai paikkauksia ei tarvinnut tehdä. Putsasin puuosat ja lakkasin uudestaan. Muutamiin kohtiin käytin "taikatussia" poistamaan värierot lohjenneista kohdista.


Runko oli muuten mäntyä mutta jalkaosa oli tammea.
 

Selkäosaa en purkanut puulle asti vaan jätin säkkikankaat ja jouhet paikalleen, lisäilin vain vylliä siihen koska oli hieman painunut.

  

 Käsinojan kainalo teettikin melko lailla työtä ja tuskaa, mutta onnistuin mielestäni tosi hyvin ja valmis lopputulos näyttää hyvältä!


 Jätin toiseen tuoliin omat puumerkkini edellisen viereen.  


Asiakas toivoi tuoleihin käsinojasuojia joihin keksin kikkakakkosen ettei toinen pää jää vain roikkumaan vapaana. Muuten teen hupun muotoonsa pyöristyksineen ja tuo takaosa tulee napilla kumilenkkiin.
 

 Aikaa noiden tekemiseen meni vähän liikaa mutta siinä välissä oli pitkä kesäloma 2 ja 4 vuotiaiden lasten kera jolloin tuollaisiin ei ole toivettakaan päästä käsiksi. Lisäksi näiden tekemisessä tuli tehtyä kaikki mahdolliset ja mahdottomat, purettua ja testattua -meiningillä. 

Kuitenkin valmis tuoli näyttää mielestäni oikein onnistuneelta näin ensimmäiseksi isoksi työksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti